Mestari-Laulajat

Helsinkiläiset rakennusmestarit perustivat vuonna 1915 mieskuoron juhlistamaan rakennusmestariyhdistyksen toiminnan kymmenvuotista taivalta. Vuonna 1921 kuoro otti nimekseen Mestari-Laulajat. Vuonna 2015 kuoro piti 100-vuotisjuhlakonsertin Helsingin yliopiston juhlasalissa. Juhlavuoden kohokohtiin kuuluivat myös Amerikan matka konsertteineen sekä 100-vuotisvalokuvanäyttely ja -historiikki.

Mestari-Laulajat kuuluu Suomen vanhimpiin mieskuoroihin. Kuoron laulajaveljet ovat jo yli kolmen miespolven ajan vaalineet suomalaisen mieskuorolaulun perinteitä ja samalla rakentajakulttuuria. Mestari-Laulajat on edelleen leimallisesti yhden ammattikunnan kuoro, mutta elinvoimaisuutta on pidetty yllä ottamalla jäseniksi muitakin ”alan miehiä”. Aktiivisia jäseniä kuorossa on nykyisin 46.

Kuoro konsertoi perinteisesti kirkoissa pyhäinpäivänä ja joulun aikaan. Olemme osallistuneet myös laulufestivaaleihin, viimeksi toukokuussa 2017 Hämeenlinnassa Suomen soittajien ja laulajien liiton laulujuhlilla. Esiinnymme myös rakennusmestari- ja insinöörijärjestöjen tilaisuuksissa sekä erilaisilla estradeilla toiveiden mukaisesti. Mestari-Laulajat esittää sekä a cappella–ohjelmistoa että säestyksellisiä teoksia. Solisteina ovat vuosien varrella vierailleet mm. Jaakko Ryhänen, Johanna Tuomi ja Tommi Hakala.

Mestari-Laulajat on tehnyt konsertti- ja kulttuurimatkoja myös ulkomaille. Vuonna 2015 olimme 100−vuotisjuhlamatkalla Floridassa, jossa pidimme kaksi konserttia Lake Worthin suomalaisille. Vuonna 2013 esiinnyimme marsalkka Mannerheimin muistojuhlassa Sveitsin Montreux'ssä ja vuonna 2010 Kiinassa Shanghain maailmannäyttelyssä. Huhtikuussa 2018 kuoro teki konserttimatkan Välimerelle ja esiintyi Savonassa, Barcelonassa ja risteilyllä Costa Diademalla.

”Laulusta me voimaa saamme – laulu syömmet aukaisee.”